DLOUHODOBÝ PROBLÉM UCPANÉHO NOSU

03.02.2024 12:37

V současné době potkávám docela velké množství lidí, kteří již dlouhodobě (někdo třeba i půl roku) trpí ucpaným nosem a žádná léčba jim nezabírá. 
Pojďme se podívat na ucpaný nos z pohledu PSYCHOSOMATIKY a vy, kdo právě tyto trable řešíte si můžete položit uvedené OTÁZKY.

Psychosomatika ucpaného nosu:


- odstup od ostatních > blokací tohoto smyslového orgánu si podvědomě stavíme zeď a uzavíráme se do sebe

- otázka upřímnosti k sobě samému 

- dlouhodobý konflikt (klidně už i "zapomenutý")

- plný nos značí komplikace v mezilidské komunikaci, a pokud jsme nenašli jiné řešení problému, řeší si to naše tělo tímto projevem, komunikaci jednoduše „ucpe zátkou“

- nemáme dostatek prostoru se nadechnout, někdo nebo něco nám v tom brání

- zeptejte se sami sebe: „Koho nebo čeho mám teď plný nos, koho nebo co nemůžu ani cítit?“

- přemýšlejte také, proč byste se mohli cítit stísnění – máte dostatek prostoru, jak fyzického, tak duševního? Máte možnost se svobodně vyjadřovat nebo rozhodovat v určité oblasti vašeho života? Jaký by mohl být váš důvod pro stavění hradby – věříte lidem, zradil vás někdo?

CO DĚLAT? 

Odpočívat. Popřemýšlet, proč by se vám mohlo chtít plakat, na koho jsme hodně naštvaní. A co je důležité, naučit se odpouštět staré křivdy.

Skvěle také funguje rituál dopisu osobě, která vám ukřivdila. Vypište se ze všeho, co jste jí neřekli a chtěli byste, ale nemůžete nebo se bojíte reakce. Samozřejmě nejlepší je si s danou osobou otevřeně promluvit o vašem trápení.

Nebojte se otevřít podněcujícímu konfliktu, konflikty jsou součástí života a lidské komunikace. Přeberte zodpovědnost za své jednání a učiňte rozhodnutí, kterým se vyhýbáte. Neustupujte z krizových situací běžného života a odvážně se jim vystavujte.

Vydupejte si asertivně své území (doma i v práci), choďte do přírody, kde nejsou stěny.

Nezapomeňte na to, že je třeba pracovat na svém duševním životě, stejně jako na své tělesné schránce. Jděte ve svém životě rovnou za nosem.

I takovéto potíže, které D L O U H O D O B Ě přetrvávají, můžeme společně pořešit v rámci EFT TERAPIE. 

TĚŠÍM SE NA VÁS. 

Zdraví Markéta

776 521 877 


Zpět

Kontakt

Ing. Markéta Sedláčková
Broumovská 82
Náchod - Malé Poříčí
54701

+420 776 521 877

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode